In verkoop

Verkoop

Zo werkt de verkoop­procedure

Vanaf uw inschrijving op de nieuwsbrief en de financiële check tot aan het moment dat u de sleutel ontvangt van uw appartement: bij de aankoop komt heel wat kijken. Daarom hebben we alle stappen overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Stap 1: Woonaccount aanmaken

Door u aan te melden als geïnteresseerden maakt u een digitaal woonaccount aan. In deze persoonlijke woonomgeving vindt u de verkoopdocumentatie onder het kopje 'mijn documenten'. 

Wenst u de verkoopdocumenten gedrukt te ontvangen? Dat kan! Neem contact op met Van Herk Makelaardij: 010 - 258 2900

Stap 2: Financiële check

Door een financiële check uit te laten voeren en een financieringsverklaring toe te voegen aan uw inschrijving krijgt u voorrang bij de toewijzing.

U kunt deze check laten uitvoeren door de Rabobank (hier zijn voor u geen kosten aan verbonden). Dit kan telefonisch of via een videogesprek. Geeft de Rabobank ‘financieel groen licht’, dan ontvang u hiervan een Rabobank oriëntatierapport die u kunt toevoegen aan uw inschrijving.

Lees hierover meer onder ‘Financiering’.

Uiteraard bent u vrij om te bepalen bij welke aanbieder u uiteindelijk uw hypotheekaanvraag wilt doen.

Stap 3: Inschrijving

Wilt u de meeste kans maken op een woning? Zorg dan dat u zich inschrijft in de inschrijfperiode die loopt vanaf 15 tot
en met 24 december 2020 (tot 12:00 uur). Inschrijven kan online via u persoonlijke woonaccount

Om uw kans op een appartement te vergroten adviseren wij u om zoveel mogelijk bouwnummers in te vullen. Wij kijken niet naar de datum of het tijdstip waarop is ingeschreven.

Stap 4: Toewijzing

Wij proberen zoveel mogelijk kandidaten het bouwnummer van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Kandidaten die binnen de inschrijfperiode een volledig ingevulde en ondertekende financierings­verklaring toevoegen bij hun inschrijving krijgen voorrang.

Wanneer wij u geen bouwnummer kunnen toewijzen, plaatsen wij u automatisch op de reservelijst. 

Stap 5: Uitslag toewijzing

Op dinsdag 29 of woensdag 30 december  hoort u telefonisch of per e-mail de uitslag van de makelaar. Krijgt u een woning toegewezen, dan wordt u als eerste gebeld en plant de makelaar direct een afspraak voor een verkoopgesprek met u in.

Stap 6: Verkoop­gesprekken

Tijdens het verkoopgesprek ontvangt u de verkooptekeningen; situatietekening,  plattegronden, geveltekeningen en doorsneden. Na afloop van het verkoopgesprek kunt u beslissen of u een optie wilt op de woning. Zo ja, dan krijgt u vanaf dat moment 1 week een optie op het betreffende bouwnummer.

De verkoopgesprekken vinden plaats van 4 tot 15 januari 2021. Houdt hiermee alvast rekening in uw agenda. 

Stap 7: Tekenen koop-/­aannemings­overeenkomst

Uiterlijk 3 werkdagen na de optieperiode tekent u de koop-/aannemingsovereenkomst bij/met de makelaar.

Gefeliciteerd, de woning is van u!

Stap 8: Uitnodiging kopers­adviseur en showroom­traject

Uw appartement wordt gerealiseerd door Bouwonderneming Stout. Na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst neemt de kopersadviseur van Bouwonderneming Stout contact met u op voor het plannen van een afspraak. 

Tijdens deze afspraak worden de procedures en mogelijkheden van het project toegelicht. Daarnaast kunt u uw bouwtechnische vragen stellen en uw standaard of individuele wensen kenbaar maken. Voor de standaard opties verwijzen wij u naar de koperskeuzelijst. Hierin staan alle afbouwopties waaruit u kunt kiezen.

Ook wordt u tijdens het koperskeuzeproces uitgenodigd door de, bij het project aangesloten, showrooms voor uw badkamer en toilet.

Stap 9: Tekenen leverings­akte

Op het moment dat de termijnen van de ontbindende voorwaarden zijn verstreken en de opschortende voorwaarden zijn vervuld ontvangt u van ons een ‘goednieuwsbrief’. Dat betekend dat er definitief gebouwd gaat worden!

Nu is het tijd om naar de notaris te gaan voor het passeren van de leveringsakte. U ontvangt van de notaris een uitnodiging om de leveringsakte te komen tekenen.

Getekend? Gefeliciteerd, nu bent u officieel eigenaar van de grond en de (in aanbouw zijnde) woning!

Tip: Let op de geldigheidsduur van uw hypotheekofferte. Wij adviseren een minimale geldigheidsduur van 9 maanden tot een jaar. Dit omdat deze periode samenhangt met de periode waarop de opschortende voorwaarden vervuld moeten zijn en het transport bij de notaris kan plaatsvinden.

Stap 10: Bouw en oplevering

De bouw van HORTUS start naar verwachting in het 2e kwartaal van 2021, mits alle vergunningen zijn verleend en 70% van de appartementen is verkocht. 

In het 2e-3e kwartaal van 2022 hopen wij u de sleutel van uw woning te kunnen overhandigen.

INTERESSE?

Meld u aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.


Aanmelden

Ontwikkeling

Kade 34, 3371 EP
Hardinxveld-Giessendam

Makelaar

Fluiterlaan 421
2903 HN Capelle aan den IJssel
Tel. 010 - 258 2900
Mail nieuwbouw@vanherk.nl